UA-20002864-12

U našoj galeriji gotovih proizvoda imamo veliki broj modela koje po želji možemo gravirati u različite oblike kristala, čiji izgled je i vidljiv na našoj web stranici. To su modeli koji uz manje izmjena ili dodataka mogu ubrzo postati gotov proizvod.

Naša je primarna orijentacija izrada modela u kristalu po Vašoj želji, čime takav proizvod postaje jedinstven i unikatan.

Tehnologija

Tvrtka CoSA d.o.o. za potrebe laserskog graviranja kristala koristi opremu proizvođača Shining 3D Tech Co. iz Kine. Opremu čine stroj za lasersko graviranje ELD3000C-H s laserom koji radi na 532nm s brzinom graviranja od 120.000 točkica po minuti, najveća moguća površina graviranja je kristal veličine 400*300*100mm, te 3D kamera M2 s rezolucijom od 10,2 Mpixela i veoma brzom akvizicijom podataka od 1/60 – 1/1000 sec, potpuno neopasna za ljudski vid.

Radeći s najboljim svjetskim proizvođačima lasera u Europi i SAD-u, Shining 3D Tech Co. izrađuje strojeve za lasersko graviranje vrhunske kvalitete za svoje kupce diljem svijeta. Shining 3D laserski strojevi za graviranje su vrlo poznati zbog svog robusnog i lakog za korištenje hardvera i softvera, izuzetno visoke kvalitete graviranja i pouzdanog rada bez potrebe za učestalim servisiranjem. Shining 3D Tech. Co. strojevi u kombinaciji s profesionalnim softverom su jedni od najviše korištenih za personalizirano graviranje kristala čime se dobivaju 3D portreti visoke kvalitete, za graviranje 2D fotografija, logo tvrtke, grafike ili različitih 3D modela dobivenih kao rezultat pripreme na poznatim alatima za 3D modeliranje. Štoviše, nerijetko se koriste 3D terestrički skaneri za manje, srednje ili velike udaljenosti čiji rezultat daje realistični 3D model objekta ili cijelog prostora.
U sljedećim sekcijama su objašnjene pojedine tehnologije:

3D Modeliranje
3D Portreti
2D fotografije

Uloga boje u dobivanju što vjernijeg kristala je važna, ali je potrebno naglasiti da više dolazi do izražaja u 2D pripremi za graviranje, a u 3D modeliranju je važno koristiti tehniku teksturiranja, pa se na taj način mogu dobiti iznimno kvalitetni proizvodi. Zbog boljeg razumijevanja u očekivanju rezultata graviranja, nužno je napomenuti da je bijelo obojena površina podložna najvećoj gustoći točkica koje se stvaraju u procesu graviranja, a crno obojene površine gotovo da i nemaju točkice, pa je taj dio kristala potpuno proziran. Sve ostale boje ili nijanse boja proizvode veću ili manju gustoću točkica.

Danas je prisutan trend prikaza stvarnog svijeta u raznim tehnikama koristeći pritom komercijalne 3D alate ili alate otvorenog koda, koji su najčešće i besplatni i dostupni svakom prosječno informatički educiranom čovjeku.

Za potrebe laserskog graviranja nužno je unaprijed utvrditi kolika je preciznost potrebna, odnosno u koje će se tipove kristala gravirati. S druge strane je važna i spoznaja kolika može biti veličina objekta ili više objekata, jer se može dogoditi da zbog velikog obuhvata više objekata neće biti dovoljno istaknuti detalji ili pojedinosti dijelova objekta ili nekog drugog modela u kristalu. To se naravno odnosi i na bilo koji drugi model koji se želi gravirati (prijevozna sredstva, životinje, ljudi, animirani likovi, skulpture, drveća, kulturne znamenitosti i sl.).
Za dobivanje najboljih 3D modela koriste se 3D programski alati Maya, 3DS Max, GoogleSketchUp, Geomagic i sl. Svakako da je u tom slučaju mogućnost kreativnog izražavanja neograničena i dobiveni 3D model se vjerno može gravirati u kristalu.

Shining ELD3000C-H se naširoko koristi i pokazao se vrlo pouzdanim u poslu graviranja personaliziranih kristala. Naš stroj se može uspješno primjeniti u raznim turističkim odredištima, zabavnim parkovima, shopping centrima, foto studijima, itd. Shining ELD može gravirati 3D portrete, 2D fotografije i druge modele  unutar proizirnih kristala. Upravo iz tog razloga ELD3000C-H pokazuje da je moguće spojiti u harmoniji umjetnost i tehnologiju, oživjeti blistavi kristal i istovremeno stvoriti jedinstveni dar. Dajte do znanja voljenim osobama  koliko su posebni i pobrinite se da za svaku prigodu dobiju nešto za sjećanje.

• Oživite blistavi kristal i istovremeno stvorite jedinstveni dar!
• Zauvijek zabilježite važan trenutak vremena u kristalu!
• Napravite najposebniji dar koji ste ikad pokloniti nekome!
• Na taj način sačuvajte i upamtite sve dragocjene trenutke u vašem životu!

 

2D Fotografija može biti uobičajen 2d digitalni zapis fotograije ili grafičko rješenje zaštitnog znaka neke tvrtke, poznatijeg kao logo tvrtke.

2D fotografija osobe gravirana u kristalu je personalizirani i unikatni proizvod visoke rezolucije, te je svaki detalj sa fotogravije vjerno graviran u kristal.
Logo tvrtke je u pravilu grafički dvodimenzionalni proizvod koji simbolizira naziv, a često puta i djelatnost tvrtke. Takav logo je najčešće dvodimenzionalno rješenje i kao takav se i laserski gravira u prikladne tipove kristala.
Ta rješenja nisu često puta dovoljna, pa se javlja potreba dobivanja novog dizajna zaštitnog znaka u 3D grafičkom obliku. Na taj način i novi logo dobiva novu vrijednost u 3D dizajnu. Prema potrebi možemo modelirati 3D Logo i njega podesiti tipu kristala po Vašoj želji ili željeni 3D zaštitni znak možete i sami izraditi. U tom slučaju je dobro da se konzultiramo kako bi se takav model pripremio u prihvatljivom formatu digitalnog zapisa koji su i navedeni u ovom poglavlju.

Prednosti:
• Brzina
• Vrhunska kvaliteta
• Mogućnost personalizacije
• Vrlo živopisan prikaz modela
• Širok raspon primjene

Hvala Vam što se posjetili našu internet stranicu i nadamo se da ste uživali u našim proizvodima.